29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εβδομάδα Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων ξεκινά στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, ενόψει της μεγάλης πανηγύρεως του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου. Η «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1/12 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7/12 και αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία Κλήρου και λαού για την συμμετοχή στην μεγάλη εορτή της πόλης, ύστερα από μία διετία πλημμελούς, λόγω των συνθηκών, εορτασμού.

Κυριότεροι σταθμοί στην «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα είναι οι κάτωθι:

Παρασκευή 2/12, στις 6μ.μ. Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου της Σμύρνης, κειμήλιο που διέσωσαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Αττικής.

Από τις 8.30μ.μ. έως τις 12,30 μετά τα μεσάνυκτα θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία θα ψαλούν τα Εγκώμια του Αγίου Νικολάου.

Σάββατο 3/12, στις 9.30π.μ. θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Η «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου» θα κορυφωθεί με τον Μέγα Πανηγυρικό, Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της παραμονής της εορτής, την Δευτέρα 5/12, στις 6.30μ.μ. και με την Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της εορτής.

Στις 6μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, κατά τον οποίο τον Πολιούχο μας Άγιο Νικόλαο τιμά το Λιμενικό Σώμα του Βόλου.

Καθημερινά, κατά την «Εβδομάδα Αγίου Νικολάου», θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, το πρωί και κάθε απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εναλλάξ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της «Εβδομάδος του Αγίου Νικολάου» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Related posts