19 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

«Δώστε χρώμα και ζωντάνια… στα Σαββατοκύριακά σας!»

 

Ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο “Ο Μικρός Παράδεισος” σας εύχεται καλή σχολική χρονιά και σας προσκαλεί να συμμετέχετε από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στα πιο κεφάτα Σαββατοκύριακα του χειμώνα (για παιδιά ηλικίας 3,5 έως 10 ετών)! Πρόκειται, φυσικά, για την γνωστή πλέον δημιουργική δράση του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την οποία επιμελείται και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Μετά από ένα δυναμικό καλοκαίρι στην δομή μας, που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους, ο φετινός χειμώνας προβλέπεται ακόμα πιο απολαυστικός, μιας και στον “Μικρό Παράδεισο”, παιδιά και εκπαιδευτικοί δίνουμε χρώμα και ζωντάνια στα Σαββατοκύριακά μας!

 

Η δομή

Οι εγκαταστάσεις του «Μικρού Παραδείσου» βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, εντός του πνευματικού κέντρου και πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο αρχιτεκτονικά χώρο, υψηλής αισθητικής και εκπαιδευτικής λειτουργικότητας. Η έξυπνη χωροταξία του ενιαίου του επιπέδου, δημιουργεί ένα πλήθος διαφορετικών «γωνιών» που εξυπηρετούν τις ανάγκες του εκπαιδευτικού προγράμματος (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα τέχνης-σινεμά, παρεκκλήσιο κατήχησης και φιλαναγνωσίας, “junior playground” με ειδικό αντικραδασμικό πάτωμα…), ενώ η δομή διαθέτει πλούσιο εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις ηλικίες των παιδιών.

 

Η λειτουργία

Μετά από 3 χρόνια λειτουργίας, ο θεσμός του Μικρού Παραδείσου έχει εδραιωθεί επιτυχώς στην πόλη του Βόλου σαν τον Πολυχώρο Δημιουργικής Απασχόλησης- Κατηχητικό Κέντρο του Σαββατοκύριακου, ενώ φέτος το καλοκαίρι με την δράση του «Κατασκήνωση στην πόλη μας!» κατάφερε να φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 130 κατασκηνωτές ηλικιών 4ων έως 10 ετών, ολοκληρώνοντας 11 εβδομάδες ασταμάτητης λειτουργίας. Μπαίνοντας ξανά στους ρυθμούς του σχολικού έτους, ο «Μικρός Παράδεισος» θα αποτελέσει και φέτος μια από τις σημαντικότερες επιλογές παιδιών και γονέων για θρησκευτική κατήχηση και δημιουργική απασχόληση το Σαββατοκύριακο. Με αγάπη για τα παιδιά και στήριξη στους εργαζόμενους γονείς, ο Μικρός Παράδεισος θα λειτουργεί από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι με ένα πλούσιο κατηχητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Οι πύλες του «Μικρού Παραδείσου» θα ανοίγουν κάθε Σάββατο στις 8.00 π.μ. ενώ μέχρι τις 8.30 π.μ. θα είναι η ώρα προσέλευσης των παιδιών. Στις 8.30 π.μ. θα γίνεται η αναχώρηση των παιδιών με τις εκπαιδευτικούς τους για τον καθιερωμένο Εκκλησιασμό τους, την Θεία Κοινωνία και την Θρησκευτική Κατήχησή τους εντός του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού μέχρι και τις 10.00 π.μ.. Πιο αναλυτικά, τα κατηχητικά βοηθήματα που θα διδαχθούν οι μαθητές θα είναι:

  • «Μαθαίνω Γράμματα, Του Θεού τα πράγματα!» για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • «Παρέα με τους Αγίους μας» για τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας

Η συμμετοχή των παιδιών στον Εκκλησιασμό, στη Θεία Κοινωνία και στην Θρησκευτική Κατήχηση συνίσταται υποχρεωτική.

Κατόπιν, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. θα πραγματοποιείται ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τμήματα: Ζωγραφικής-Εικαστικών, Κατασκευών, Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής, Γυμναστικής, Μουσικοκινητικής, Πολυαισθητηριακών Παιχνιδιών, Πίστες εμποδίων και στόχων (win games) και Θεατρικό Εργαστήριο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιούνται διαλείμματα πρωινού φαγητού και μεσημεριανού γεύματος εντός της τραπεζαρίας του κέντρου. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το νερό τους, το προσωπικό τους φαγητό (που φυλάσσεται εντός ψυγείου και ζεσταίνεται από τους υπεύθυνους τραπεζοκόμους μας) και μια δεύτερη ολοκληρωμένη αλλαξιά ρούχων. Τέλος, αναμένοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τη φετινή σχολική χρονιά, αναμένεται η χρήση ή όχι μάσκας. Η τιμή συμμετοχής ανά Σαββατοκύριακο κοστολογείται στα 7 ευρώ/ παιδί και στα 12 ευρώ/ αδέρφια.

 

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Πρόκειται για τον καθιερωμένο πλέον κυριακάτικο Εκκλησιασμό εντός του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και κατήχηση των παιδιών στην «Γωνίτσα του Θεού», στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον γυναικωνίτη του ναού. Η προσέλευση θα είναι από τις 9.00 π.μ. απευθείας στη «Γωνίτσα του Θεού» και το πρόγραμμα Εκκλησιασμού, Θείας Κοινωνίας και Κατήχησης θα ολοκληρώνεται μέχρι τις 10.30 π.μ.

 

Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 ξεκινά το πρώτο Σαββατοκύριακο της σχολικής μας χρονιάς στον «Μικρό Παράδεισο» με την προσμονή ότι η αγάπη των δασκάλων και η μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, θα δημιουργήσει για ακόμα μία χρονιά, μια μεγαλύτερη οικογένεια. Την οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου»!

Έναρξη Εγγραφών:  Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Τιμή ανά Σαββατοκύριακο: 7 ευρώ/ παιδί

                                           12 ευρώ/ αδέρφια

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

[email protected]

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

Related posts