20 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όσο υπάρχει μιά μάνα με ένα μωρό στην αγκαλιά της, υπάρχει ελπίδα!» – Λαμπρός ο εορτασμός του Γενεθλίου της Παναγίας

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, εόρτασε η τοπική εκκλησία μας.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Προσκύνημα της Παναγίας «Τρύπα» στη Γορίτσα, χοροστάτησε και μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών.

Ο Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στο πλήθος του λαού που είχε κατακλύσει τους εξωτερικούς χώρους του προσκυνήματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή, προτρέποντας: «Να αντλήσουμε ελπίδα από την πίστη μας, ότι θα τα καταφέρουμε. Να ξέρουμε ότι τελικά ένας είναι ο σκοπός μας: να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ψυχή μας και ταυτόχρονα να σταθούμε στον έσχατο, στον ελάχιστο αδελφό μας, τούτο τον δύσκολο καιρό που πολλοί τυχόν θα νιώσουν μόνοι τους, που κάποιοι τυχόν θα φτάσουν σε ένδεια, και που πρέπει όλοι να γίνουμε μια οικογένεια, ένα σώμα, για να μπορέσουμε να απολογηθούμε ότι κάνουμε αυτό που ο Χριστός μας καλεί να κάνουμε και τούτες τις μέρες. Ο Χριστός της Παναγίας μας, της φιλάνθρωπης αυτής μάνας όλων των ανθρώπων, που δεν ξεχώρισε ποτέ τους μαθητές, που ένωσε μαθητές και μαθήτριες, που στάθηκε πάντοτε διακριτικά και ταπεινά, που διακονούσε και διακονεί μέχρι και σήμερα, τον λαό, τους ανθρώπους τους πιστούς».

Ανήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πουρίου, όπου στο τέλος «εγκατέστησε» τον νέο εφημέριο, π.Ιωάννη. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ.Παναγιώτης Κουτσάφτης, και πλήθος κόσμου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Η Εκκλησία μας, μας καλεί σήμερα να χαρούμε όπως χαιρόμαστε σε κάθε γέννηση. Ποιός μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει χαρά όταν γεννιέται ένα παιδί; Η ζωή είναι δώρο του Θεού. Δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα, κατόρθωμα. Οι άνθρωποι συνεργούν σ’αυτό που ο Θεός μας δώρισε. Ο Ιωακείμ και η Άννα, ήξεραν ότι ήταν θαυματουργικός ο τρόπος της γεννήσεως. Μπορούσαν όμως εκείνη τη ώρα να σκεφτούν ότι θα ήτανε αυτό το κορίτσι, που ήρθε και είδε το φως της ζωής, ότι θα γινόταν το σκεύος το εκλεκτό, το δώρο της ανθρωπότητας στον Θεό;». Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε επισημαίνοντας:  «Όσο υπάρχει μιά μάνα με ένα μωρό στην αγκαλιά της, υπάρχει ελπίδα! Γιατί κανείς δεν ξέρει αν αυτό το παιδί, θα είναι αυτός που θα προσφέρει στους ανθρώπους. Χαιρόμαστε να γιορτάζουμε τα γενέθλια των παιδιών μας. Έτσι και η Εκκλησία σήμερα μας καλεί να χαρούμε. Να ανοίξουμε το άλμπουμ των φωτογραφικών αναμνήσεων του νέου εκκλησιαστικού έτους. Λένε πολλοί ότι θα είναι μια δύσκολη περίοδος, αυτήν που έρχεται, για άλλη μια φορά. Και θα πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις, την πίστη μας και την ενότητά μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με λόγια ευχαριστίας, αποχαιρέτισε τον π. Αθανάσιο, τον επί 48 χρόνια, Ιερέα του Πουρίου, και «εγκατέστησε» τον νέο εφημέριο π.Ιωάννη, ευχόμενος ολοψύχως, καλή και καρποφόρα διακονία.

Related posts