22 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Σε πλήρη λειτουργία τα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν τα Σπίτια Γαλήνης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο εκκλησιαστικό έτος. Την Πέμπτη 15/9, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Οσίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτου των ενοριακών μας συσσιτίων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Ιερείς  – υπεύθυνοι των Σπιτιών Γαλήνης και εκατοντάδες εθελοντών και εθελοντριών, που  διακονούν στις αντίστοιχες δομές. Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκε ο Αγιασμός ενάρξεως λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι οι εθελοντές «είναι ο πυρήνας, οι εκφραστές, αυτοί που πραγματοποιούν το σπουδαίο αυτό έργο, για τους ελάχιστους αδελφούς». Εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στους εθελοντές, «γιατί αναλαμβάνετε να κάνετε πράξη αυτό που σημαίνει η Εκκλησία του Χριστού. Τα λόγια αγάπης είναι εύκολα, είναι δύσκολο να κάνουμε πράξη την αγάπη. Είστε η έμπρακτη παρουσία του Χριστού στην ζωή των ανθρώπων, καθώς γίνεσθε μιμητές Χριστού». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων, «γιατί εμπνέονται απ’ αυτό το έργο κι έχουν δημιουργήσει, ο καθένας στην ενορία του, μία εστία αγάπης, προσφοράς και θυσίας». Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, «αλλά αντέχουμε στα δύσκολα. Ο πόλεμος είναι στην καρδιά της Ευρώπης, διχάζει, υποσκάπτει τα θεμέλια της ενότητας και μας πονά, όπως κάθε πόλεμος, δημιουργεί πλείστα προβλήματα, όπως το ενεργειακό, που μας αναγκάζει να μειώσουμε κάθε τι το περιττό, για να συμβάλλουμε, όλοι μαζί, στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης. Στους Ναούς μας θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα, θα κάνουμε τις απαραίτητες θυσίες, για να μη στερηθεί κανείς το ελάχιστο».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε και άλλες εθελόντριες να στελεχώσουν τα ενοριακά έργα, «για να αποκτήσουν την εμπειρία της προσφοράς και της θυσίας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη της ενότητας και της στήριξης των Κληρικών μας, που κάνουν μεγάλο αγώνα».

Related posts