29 Φεβρουαρίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022 – 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022 – 2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022 – 2023

 

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Βρισκόμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις καλύτερες ευχές μας για μία νέα χρονιά γεμάτη χαρά, γνώσεις και πολλές επιτυχίες.

Όλα δείχνουν και όλοι ελπίζουμε ότι φέτος θα απολαύσουμε ένα σχολείο όπως το ξέραμε, πριν από τα περιοριστικά μέτρα, εξαιτίας του κορονοϊού. Το διάστημα που πέρασε, την πόρτα της καρδιάς μας χτύπησε συχνά ο φόβος και η καχυποψία. Αναρωτηθήκαμε πολλές φορές για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και οι απαντήσεις που πήραμε δεν ήταν πάντοτε ικανοποιητικές. Αυτό έγινε αιτία να χαθεί μέσα στην κοινωνία μας η εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο.

Με τη βοήθεια του Θεού όμως, φαίνεται πως αφήνουμε πίσω μας όλες αυτές τις δυσκολίες. Αυτό δεν σημαίνει πως η νέα χρονιά θα είναι εύκολη. Είναι όμως και στο δικό σας χέρι να γίνουν καλύτερες οι μέρες πού έρχονται. Με ποιό τρόπο;

Δείξτε εμπιστοσύνη στο σχολείο σας. Θα σας προετοιμάσει να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της ζωής. Δείξτε εμπιστοσύνη στους καθηγητές σας. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σας ανοίξουν δρόμο προς τη γνώση και να σας προστατέψουν από χίλιους δυο κινδύνους. Δείξτε εμπιστοσύνη στους γονείς σας. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να μη σας λείψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο.

Εγώ, ως Πνευματικός σας Πατέρας, σας καλώ να δείξετε εμπιστοσύνη και προς την Εκκλησία μας. Όλοι οι Ιερείς, τα Στελέχη της και οι Κατηχητές της θα ετοιμάσουν και φέτος μία ζεστή αγκαλιά, έτοιμη να σας υποδεχθεί. Αν θελήσετε να αναζητήσετε νέους φίλους, να απολαύσετε πλούσιες δραστηριότητες και μοναδικές εμπειρίες, αλλά και να λάβετε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν ολόκληρη τη ζωή σας, το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας σας είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί. Αλλά και όλες οι νεανικές δραστηριότητες της Εκκλησίας μας, στη διάρκεια της χρονιάς, απευθύνονται σε όλους σας. Δεν σας καλώ να γνωρίσετε απλώς έναν καινούργιο χώρο. Σας καλώ να ενταχθείτε σε μία μεγάλη οικογένεια, την οικογένεια της Εκκλησίας, στην οποία ανήκουμε όλοι όσοι βαπτιστήκαμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Θέλω να είστε βέβαιοι: Στην Εκκλησία θα μάθετε και θα βιώσετε πολλά. Κυρίως, όμως, θα γνωρίσετε την πίστη. Αλλά τ;i σημαίνει πίστη; Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη. Και πίστη στο Θεό σημαίνει πως εμπιστεύομαι το Θεό και είμαι βέβαιος πως, ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μου, θα με σκεπάζει παντοτινά η αγάπη Του.

Δώστε, λοιπόν, φέτος στον εαυτό σας την ευκαιρία να προχωρήσει στη γνώση και στην πίστη. Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ζήσετε μία ζωή γεμάτη χαρά, αξίες και ιδανικά.

 

Σας εύχομαι με όλη μου την πατρική αγάπη

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

  

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts