21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Αγιασμός ενάρξεως στο Τμήμα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγριά

 

Τον Αγιασμό ενάρξεως του νέου σχολικού έτους στο Τμήμα της Αγριάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος τέλεσε σήμερα ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς Πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Άλκης Μιχάλης, Πρωτοψάλτης του Ναού και μέρος των μαθητών.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους την πατρική ευχή και ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και καλωσόρισε τους μαθητές στην νέα χρονιά. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και στη θέση της Βυζ. Μουσικής στην Θεία Λατρεία, αλλά και στον σκοπό της ύπαρξής της, που είναι η επένδυση των ύμνων, η υποβοήθηση των πιστών στην προσευχή και η διαμόρφωση εκκλησιαστικού ήθους. Ζήτησε δε από όλους επιμέλεια, μελέτη, υπομονή και επιμονή κατά την διάρκεια των σπουδών και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Βάιο Κορομπίλια για την στοργή, την αγάπη και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον, με τα οποία περιβάλλει την Σχολή, καθότι και ο ίδιος είναι μουσοτραφής, καλλιφωνότατος, γνώστης της Ψαλτικής Τέχνης και γι’ αυτό μπορεί και εκτιμά την αξία και σπουδαιότητά της.

Related posts