03 Δεκεμβρίου, 2022

Έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Νέας Ιωνίας διοργανώνει και το Istituto Ellenico di Cultura – Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Μιλάνου, προγραμματίζουν, από κοινού, μια επετειακή έκθεση που θα εγκαινιαστεί τον επίσημα στις 21 Σεπτέμβριο του 2022.

Η έκθεση με τίτλο «Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ», φιλοδοξεί να παρουσιάσει μέσα από τη ματιά των Σμυρνοϊταλών τους διωγμούς από τη Μικρά Ασία, την καταστροφή του 1922. Τη μνήμη, τις εικόνες και τον τύπο. Στην έκθεση συμβάλει το Istituto storico don Policarpo Scagliarini, παραχωρώντας εκθέματα από τις πολύτιμες συλλογές τους.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο υπεύθυνος του Τομέας του Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας Σαράτσης, σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Μιλάνου κ. Νικόλαο Φράγκο.

Η έκθεση ξεκινά το ταξίδι της, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου, από τις  9π.μ. έως 1το μεσημέρι και 6 έως 8μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αμφιλόχιο Μήλτο, προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Related posts