20 Απριλίου, 2024

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άνω Βόλο

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άνω Βόλο

 

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της στην ιστορία, εορτάζουμε την Κυριακή της Πεντηκοστής (12/6). Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

 

Εορτή του Αγίου Πνεύματος

Την Δευτέρα 13/6  η Εκκλησία μας τιμά το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου

 

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, π. Γεωργίου – Εμμανουήλ Γκόλια. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra και την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

 

Αγίας Τριάδος Μουρεσίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίας Τριάδος Τρικερίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αποστόλου Μόναχου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίας Τριάδος Κατηχωρίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,.

 

Αγίας Τριάδος Μηλεών

 

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Κουκουβίνη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μηλεών, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts