25 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

«ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2022» Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή Νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο)

«ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2022» Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή Νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο)

Βόλος, 9 Ιουνίου 2022

Προς τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

 

«ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2022»

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή Νήσος Μεγίστη (Καστελλόριζο)

Πρόσκληση σε

Συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 11.00  στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

στα Μελισσάτικα Βόλου

 

Ο Φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», από την έναρξη των επιτυχημένων παρεμβάσεών του, καθιέρωσε τον θεσμό του «Θεματικού έτους Πολιτισμού».

Το κάθε έτος, αρχής γενομένης από το 2015, είναι αφιερωμένο σε μια θεματική ενότητα και όλες οι δράσεις του έχουν στόχο να αναδείξουν την θεματική ενότητα αυτή από όλες τις πλευρές του πολιτισμού. Τίτλος του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015»: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας».

Επόμενος σημαντικός στόχος του φορέα, πέραν των άλλων, η καθιέρωση ή  η επαναφορά «θεσμών», όπου στη διάρκεια πραγματοποίησής των καταξιώθηκαν στη συνείδηση του κοινού, όπως η «Ναυτική Εβδομάδα». 

Έτσι, στη διάρκεια του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015», αποφασίστηκε η επαναφορά του επιτυχημένου θεσμού των παρελθόντων ετών, τη «Ναυτική Εβδομάδα», που είχε σταματήσει να διοργανώνεται από το 2009.

Το τολμήσαμε και καθιερώσαμε τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2015», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από κάθε πλευρά.

Η επιτυχία αυτή, προπάντων όμως η παρότρυνση φορέων και πολιτών στη «Μαγνήτων Κιβωτό», επέβαλαν να διοργανώσουμε και τις επόμενες χρονιές 2016, 2017, 2018 και 2019 τη «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», με περισσότερες συνεργασίες, εμφανέστατη ποιότητα και πρωτοτυπία θεμάτων, που έφεραν και μεγαλύτερη προσέλευση κοινού και αρχών.

Και παρά την αναγκαστική αποχή των δύο προηγούμενων ετών, 2020 και 2021, η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» έχει καθιερωθεί.

Στη διάρκεια αυτών των ετών, υλοποιήσαμε εξαιρετικές δράσεις και  εκδηλώσεις, ικανοποιώντας τις επιθυμίες πολλών συμπολιτών μας. Προσκαλέσαμε δε και παρουσιάσθηκαν κατά την διοργάνωση των προηγούμενων διοργανώσεων πανελληνίως αναγνωρισμένα συγκροτήματα, όπως:

 

  • Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής

με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, και την 200μελή  Χορωδία  «ΙΩΝΙΑ»

  • Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού,
  • Η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος
  • Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου
  • Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου».
  • Το Διεθνώς αναγνωρισμένο Μουσικό – χορευτικό συγκρότημα  «Encardia»
  • Η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη.

 

Καλλιτεχνικά σχήματα από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

και άλλα μικρότερης αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας.

 

Ακόμη αξιοποιήθηκαν, αναδείχθηκαν και συμμετείχαν με επιτυχία:

  • Εικαστικές και άλλες Συλλογές
  • Τοπικά Μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες
  • Χορευτικά συγκροτήματα
  • Το Μουσικό Σχολείο Βόλου και πολλά σχολεία της Α΄/θ μιας

& Β΄/θ μιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

  • Αθλητικοί Σύλλογοι και προσκοπικοί φορείς

Στις εκδηλώσεις αυτές, που παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, παραβρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, Υπουργοί, Πολιτικοί παράγοντες, υψηλά κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών και Θρησκευτικών Αρχών.

 

Την εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός για τη Μαγνησία, ήλθε να ακυρώσει η πανδημία των περασμένων δύο χρόνων, 2020 και 2021, όπου οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν.

Ευελπιστούμε ότι τη φετινή χρονιά, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον επιτυχημένο αυτό θεσμό.

Για τούτο και προγραμματίζουμε ένα νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα για την

«Επετειακή Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2022».

Η «Επετειακή Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2022, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε άλλους χώρους,                        από την Κυριακή 19 ως το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή θα είναι η νήσος Μεγίστη  (Καστελλόριζο).

Η επιλογή της ανωτέρω αναφερόμενης περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσουμε τη διοργάνωση της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, τιμώντας το Ελληνικό νησί που είναι εγγύτερα στη Μικρά Ασία, αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα τα προβλήματα της μη καλής γειτνίασης με την Τουρκία.

Από την Ακριτική αυτή περιοχή θα φιλοξενήσουμε τη Δημοτική Αρχή, Πανελληνίους Συλλόγους Καστελλοριζίων, άλλους φορείς και Καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Επιπλέον θα εισάγουμε ορισμένες καινοτομίες, που θα φέρουν επισκέπτες και από άλλες πόλεις, και επιπλέον θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάδειξη και καθιέρωση του θεσμού.

Όλοι οι συνδιοργανωτές προετοιμάσαμε και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο Πολιτιστικό πρόγραμμα, που θα αγγίζει όλους τους τομείς: Αθλητισμού, Λόγου, παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, Μουσικής, Εικαστικών, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Γαστρονομίας

Προκειμένου να συνεχίσουμε έναν από τους πλέον επιτυχημένους Θεσμούς της Μαγνησίας, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη ανταπόκριση, είμαστε βέβαιοι ότι η πραγματοποίηση της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», θα  προσφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη Μαγνησία σε Πανελλήνιο πλέον επίπεδο και πάλι εφέτος με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με πλήθος συμμετεχόντων φορέων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, έχει πλέον προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που καθιερώθηκε πλέον.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στοιχεία για  τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2022» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, σε

 

Συνέντευξη Τύπου

 

την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00,

στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

στα Μελισσάτικα Βόλου,

 

στην οποία σας καλούν να παρευρεθείτε, να ενημερωθείτε για το σκεπτικό και τον προγραμματισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022».

Με τις ερωτήσεις σας  δε, να συμβάλλεται στην καλύτερη κατανόηση του γεγονότος, με απώτερο στόχο την  ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στη διοργάνωσή της.

 

Η επιτυχής πραγματοποίηση της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο2022», θα αναδείξει ακόμη περισσότερο  τη σχέση της της Μαγνησίας και του Πολιτισμού της με τη Θάλασσας και θα ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους της  σε γενικότερα θέματα της Μεσογείου και της φιλίας των λαών της.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ»

 

†Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts