30 Σεπτεμβρίου, 2023

O Σεβ.Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Ελπίζουμε σύντομα να ανοίξουν οι Εκκλησίες!

O Σεβ.Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Ελπίζουμε σύντομα να ανοίξουν οι Εκκλησίες!

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: Για τις κλειστές Εκκλησίες και την δοκιμασία που βιώνουμε από την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης έκανε λόγο για την ενοποιό δύναμη της Εκκλησίας η οποία από την πρώτη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για την προστασία του λαού αλλά και του κλήρου.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του Σεβασμιωτάτου:

”Έχει δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία επανειλημμένα να τονίσουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυα στην απόφαση όλων που πήραμε να υπερασπιστούμε την ζωή κάθε ανθρώπου οποιασδήποτε ηλικίας με οποιονδήποτε τρόπο και αν διαβιώνει, οποιοδήποτε αν τυχόν είναι το υποκείμενο νόσημα του.

Πάνω σε αυτό βεβαίως κάναμε τεράστια οικονομία πήραμε πολύ επώδυνες αποφάσεις αλλά εντούτοις ξέροντας ότι είμαστε μια ενοποιός δύναμη θελήσαμε να κρατήσουμε την ενότητα της κοινωνίας μας και να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Μας πονάει το ότι έκλεισαν οι Ναοί, παραμένουμε όμως μέσα οι Κληρικοί για να λειτουργούμε για όλους και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό ο Θεός να δώσει την λύση και να ξαναβρεθούμε έτσι όπως ήμασταν πάντοτε όλοι μαζί στους Ναούς μας, ελπίζοντας ότι θα γιορτάσουμε τουλάχιστον ευλογημένα Χριστούγεννα”.

Related posts