19 Μαρτίου, 2024

Μνήμη Αγίων Μικρασίας

Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Κληρικών και Λαϊκών, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, θα τιμήσει η Τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή 20/9, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19/9, στις 6.30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Η συμβολή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης».

Την Κυριακή 20/9 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος της Λειτουργίας θα τελεσθεί ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες και αμέσως μετά θα λάβει χώρα η επίσημη Επιμνημόσυνη Ακολουθία, για την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Related posts