06 Ιουνίου, 2023

Τελευταια Νεα

Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20/6, στον Βόλο, οι Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας, για το εκπνέον σχ. Έτος 2019-2020.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ενώπιον ειδικής εξεταστικής επιτροπής, ορισθείσης από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οποία απάρτισαν:

Α. Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Δ/ντής της Σχολής, Πρόεδρος

Β. Ο Καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Ευάγγελος Παυλίδης, Θεολόγος, Υποδ/ντής του Μουσικού Σχολείου Βόλου και Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, Μέλος

Γ. Ο Καθηγητής Βυζ. Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου κ. Βασίλειος Αγροκώστας, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας, Μέλος

Δ. Η Καθηγήτρια Βυζ. Μουσικής στην Μέση Εκπαίδευση κ. Σεβαστή Μαζέρα – Μάμαλη, Δομεστίκαινα του προτύπου χορού Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», Μέλος και

Ε. Ο Καθηγητής Βυζ. Μουσικής και Θεολόγος στο Μουσικό Σχολείο Βόλου κ. Παναγιώτης Μελέτης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, Μέλος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε η Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου κ. Μαρία – Δέσποινα Λουκίδου.

Μετά την προβλεπόμενη εξεταστική διαδικασία, κατά την οποία διαγωνίστηκαν, με εξαιρετική επίδοση, εννέα (9) τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής, η Επιτροπή απένειμε Πτυχίο Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής στους σπουδαστές Γεώργιο Γαρνέλη, Απόστολο Δουζένη, Νικόλαο Κουμπάρο και Γεώργιο Δυβελέγκα.

Δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής απένειμε στους σπουδαστές Μαρία Πλαϊνού, Χαράλαμπο Λουφόπουλο, Γεώργιο Σπανοδήμο, Δημήτριο Μητρίτσα και Παναγιώτη Χατζησταμούλη.

Ειδικό βραβείο εξαιρετικής επίδοσης, με την επωνυμία «Πρωτοψάλτης Γεώργιος Καποδίστριας» και «Λαμπαδάριος Κυριάκος Αργυρόπουλος», η Επιτροπή απένειμε στους σπουδαστές Γεώργιο Σπανοδήμο και Δημήτριο Μητρίτσα, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της εξεταστικής διαδικασίας, ο π. Επιφάνιος συνεχάρη τους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους της Σχολής για την επιτυχή και καρποφόρο ολοκλήρωση των σπουδών τους, ενώ εξήρε το ήθος, την επιμέλεια, και την συνέπεια που επέδειξαν κατά την διάρκεια της πολυετούς φοίτησής τους. Συνέστησε σε όλους να συνεχίζουν την σπουδή της Ψαλτικής Τέχνης και τόνισε την σημασία της συμμετοχής τους στην Θεία Λατρεία, διά του ιερού Αναλογίου, της οποίας Θείας Λατρείας, η Βυζ. Μουσική αποτελεί κορυφαία, εκλεκτή και διαχρονική θεραπαινίδα. Ευχαρίστησε, τέλος, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και τους Δασκάλους της Σχολής για τους κόπους που κατέλαβαν και κατά την τρέχουσα χρονιά, η οποία απέβη περιπετειώδης, λόγω της πανδημίας και ευχήθηκε σε όλους καλό Καλοκαίρι.

Τα Πτυχία και τα Διπλώματα θα επιδοθούν επισήμως στους τελειοφοίτους, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, κατά την επίσημη έναρξη της επόμενης σχ. χρονιάς, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Related posts