27 Απριλίου, 2024

Πανηγύρεις Αγίου Αντωνίου

Πανηγύρεις Αγίου Αντωνίου

Την μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, Καθηγητού της ερήμου, εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 17/1.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Αντωνίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αντωνίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Αγρυπνία

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Αντωνίου θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Πέμπτη 16 προς Παρασκευή 17/1, από τις 7.30μ.μ. έως περίπου τη 1π.μ. Στην  αγρυπνία  θα  τελεσθεί  μνημόσυνο  του μακαριστού  Γέροντος  και  Κτήτορος  της  Μονής Αντωνίου  Πρεσβυτέρου  και  το  9μηνο  μνημόσυνο  της Πρεσβυτέρας Καλλιόπης. Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεν θα τελεσθεί στη Μονή πρωινή Θεία Λειτουργία.

Related posts