28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίου Αθανασίου

Πανηγύρεις Αγίου Αθανασίου

Την μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 18/1. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη. Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Μεγαλοβρύσου Αγιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Ανηλίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου Καλαμακίου Πηλίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Αθανασίου Δράκειας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Αθανασίου Πλατάνου Αλμυρού
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Αστέρια Αγριάς
Την παραμονή της εορτής, στις 6.00μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Related posts