29 Φεβρουαρίου, 2024

«Γλυκά» Χριστούγεννα από τα παιδιά των Κατηχητικών μας (+video)

Δύο πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες γιορτές διοργάνωσαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας την Κυριακή 15/12, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στην πρώτη, που είχε τίτλο «Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα», παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας προσέφεραν τα πιο γλυκά Χριστούγεννα, μέσα από θεατρικό, που αφορούσε Χριστουγεννιάτικες γλυκές συνταγές.

Στην δεύτερη, με τίτλο «Μου ΄παν έλα να πάμε να δεις… Χριστούγεννα», αγόρια και κορίτσια των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού μάς κάλεσαν να ακολουθήσουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στον νεογέννητο Χριστό.

Στις γιορτές, που επιμελήθηκαν οι κατηχητές και τα στελέχη του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, συμμετείχε πλήθος γονέων, που χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά τους, βλέποντάς τα να απολαμβάνουν την χαρά της γιορτής και να δημιουργούν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το μήνυμα που εξέπεμψαν οι γιορτές των παιδιών μας, που «είναι η χαρά και η δημιουργικότητα της οικογένειας. Τα Χριστούγεννα μάς θυμίζουν ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς. Και ευθύνη των γονέων είναι να μάθουν στα παιδιά τους να γιορτάζουν στο σπίτι, στη ζεστασιά της οικογένειας. Να μιλήσουν στα παιδιά για την Γέννηση του Χριστού, όπως έκαναν σε εμάς οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μην τα αφήσετε με την ψεύτικη εικόνα των Χριστουγέννων, που προβάλλει ο κόσμος… Τα Χριστούγεννα μας καλούν να είμαστε όλοι μαζί. Μας διδάσκουν να αγαπάμε, να μοιραζόμαστε, να θυσιάζουμε κάτι δικό μας για τους άλλους, τους αναγκεμένους». Κάλεσε, τέλος, τους γονείς να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους, να προσφέρουν κι άλλα αδέλφια στα παιδιά τους, «γιατί κι εκείνα το έχουν ανάγκη και η πατρίδα μας».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν  για την πραγματοποίηση των εορτών, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη και ευχήθηκε ευλογημένα Χριστούγεννα, Χριστούγεννα με τον Χριστό.

Related posts