27 Απριλίου, 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019 – 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019 – 2020

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Το αγαπημένο σας σχολείο άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σας περιμένει για να περάσετε μαζί του όμορφες μέρες, γεμάτες χαρά και καινούργιες γνώσεις. Από σήμερα αρχίζει μία σχολική χρονιά γεμάτη εκπλήξεις. Θα μάθετε πράγματα υπέροχα, θα αποκτήσετε νέους φίλους και θα λάβετε μέρος σε όμορφες γιορτές, υπέροχες εκδρομές και πολλά πολλά παιχνίδια.

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτά. Γρήγορα θα δείτε πως στο σχολείο θα αποκτήσετε μια νέα οικογένεια. Όπως σε κάθε οικογένεια, όταν είναι στενοχωρημένος ένας, είναι και οι υπόλοιποι και όταν ο ένας είναι χαρούμενος, χαίρονται και οι υπόλοιποι, έτσι και στο σχολείο θα μάθετε πως ο καθένας πρέπει να ενδιαφέρεται για το καλό και την χαρά, όχι μόνο του εαυτού του αλλά και των άλλων. Τί όμορφο θα γίνει το σχολείο σας, αν στις τάξεις και στην αυλή του ο καθένας φροντίζει τον άλλον και όλα μαζί τα παιδιά μοιράζονται μόνον το γέλιο και τη χαρά! Να σας πω και ένα μυστικό; Αυτό είναι η αγάπη! Κάθε φορά που η καρδιά σας αγκαλιάζει τους φίλους σας και τους συμμαθητές σας, να ξέρετε πως έχετε αρχίσει να φυτεύετε μέσα σας τον σπόρο της αγάπης.

Κάθε καινούργιο μάθημά σας φέτος είναι και αυτό ένας σπόρος. Αν τον προσέξετε με το διάβασμά σας και τον ποτίσετε με την προσπάθειά σας, θα σας δώσει όμορφους και γλυκούς καρπούς. Οι καρποί αυτοί είναι οι γνώσεις που θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή σας. Αν, όμως, προσέξετε τον σπόρο της αγάπης και τον ποτίσετε με την ευγένεια και την καλοσύνη προς τους συμμαθητές σας, γρήγορα θα πάρετε τους πιο γλυκούς καρπούς που θα τους έχετε μέσα σας για όλη σας τη ζωή.

Έχετε όμως και μία ακόμη ευκαιρία: Κάθε πρωί, στην προσευχή σας, εδώ στην αυλή, αν θέλετε μπορείτε να ζητάτε από τον ίδιο το Θεό της αγάπης την βοήθεια και την ευλογία Του. Όποιος βρίσκεται κοντά Του, μαθαίνει τον τρόπο να αγαπά και να γίνεται φίλος με όλους. Αν, μάλιστα, θέλετε να μάθετε πιο πολλά για Εκείνον που αγαπά όλους τους ανθρώπους, να θυμάστε πως το κατηχητικό σχολείο της ενορίας σας, σας περιμένει, για να μάθετε και να ζήσετε στιγμές χαράς και αληθινής φιλίας με άλλα παιδιά, αλλά και με τον μεγάλο και παντοτινό σας φίλο, τον ίδιο τον Χριστό.

Αυτή, λοιπόν, είναι και η δική μου ευχή: Στη χρονιά αυτή που ξεκινάει σήμερα, να πλουτίσετε το μυαλό σας με νέες γνώσεις και την καρδιά σας με πολλή πολλή αγάπη. Αν καταφέρετε αυτά τα δύο, να ξέρετε πως δεν θα κουραστείτε ούτε μία στιγμή. Οι μέρες σας θα είναι ολοφώτεινες και κάθε μέρα που ξυπνάτε θα ανυπομονείτε να βρεθείτε κοντά στους συμμαθητές και τους δασκάλους σας, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό σας με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον.

Στο υπέροχο αυτό ταξίδι που σήμερα ξεκινάτε, να ξέρετε πως εγώ, ο Επίσκοπος και πνευματικός σας Πατέρας, μαζί με όλους τους Ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας, θα βρισκόμαστε δίπλα σας, έτοιμοι πάντα να σας συμπαρασταθούμε και να σας συμβουλεύσουμε.

Σας εύχομαι με όλη μου την καρδιά, η ευλογία του Χριστού μας να είναι πάντοτε μαζί σας.

 

Καλή και ευλογημένη χρονιά, με πατρικές ευχές,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 † Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 

Related posts