23 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση του Μητροπολίτου μας με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Συνάντηση του Μητροπολίτου μας με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Δ/ντής Αθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Πολύζος και ο Δ/ντής Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής Χρονιάς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας της Τοπικής μας Εκκλησίας με την εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, το οποίο εξαπλώνεται σε πλήθος κοινών δράσεων σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η σαφής διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως για την συνέχεια του προγράμματος σίτισης απόρων μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και συμφωνήθηκε η επέκταση της συνεργασίας όσον αφορά στην προστασία ευάλωτων κοινωνικά μαθητών, ΡΟΜΑ, προσφύγων και μεταναστών, όσο και εκείνων που αντιμετωπίζουν διαβιωτική δυσχέρεια.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η παρουσία του Σεβασμιωτάτου σε εκδηλώσεις αναφορικά με την ημέρες Πολιτισμού, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κ. άλ. όπου ο κ. Ιγνάτιος θα στείλει το διαχρονικό μήνυμα ανθρωπισμού της Εκκλησίας μας.

Επίσης, απευθύνθηκε πρόσκληση στον Μητροπολίτη μας να τελέσει τον επίσημο Αγιασμό ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11/9.

Τέλος, αποφασίστηκε η τέλεση του ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, για 4η συνεχή χρονιά, υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών λειτουργών της Μαγνησίας, στις 7/10, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Related posts