23 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» στον Βόλο – Καλλιτεχνική εκδήλωση στην Αγία Κυριακή Βόλου

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» στον Βόλο – Καλλιτεχνική εκδήλωση στην Αγία Κυριακή Βόλου

 

Μεγάλη τιμή και ευλογία για την πόλη και την Μητρόπολή μας συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή της Ιεράς Εικόνας «Παναγία η Πάντων Χαρά», στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως της ενορίας της Αγίας Κυριακής Βόλου.

Η Ιερά Εικόνα, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Καλεντζίου Κορινθίας, θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Βόλου, την Πέμπτη 4/7, στις 7.30μ.μ. Θα την κομίσει ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος και θα την υποδεχθεί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Δευτέρα 8/7, ενώ ο Ναός, στην διάρκεια του προσκυνήματος, θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τις 2μ.μ. και από τις 4μ.μ. έως τις 10μ.μ.

 

Καλλιτεχνική εκδήλωση

Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη 3/7, στις 8μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Καλλιτεχνική – μουσικοχορευτική εκδήλωση για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής της Αθληφόρου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Α. Αφήγηση παραμυθιών από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρο του Σ. Σ. Κ. «Ο Εσταυρωμένος» και Β. Ψαλτικά μελωδήματα από εκλεκτή χορωδία Ιεροψαλτών, Παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της ενορίας και Παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου.

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Πανηγύρεως, δημοσιεύεται εδώ.

Related posts