29 Ιανουαρίου, 2020

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά η Εκκλησία μας την Τετάρτη 8/5. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Σερρών.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο  οποίος θα ομιλήσει.

Μνήμη Αγίου Χριστοφόρου

Την Πέμπτη 9/5 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου. Κατά την ημέρα αυτή, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χριστοφόρου.

Related posts