28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Το άφθορο χέρι του Αγίου Διονυσίου στον Βόλο

      Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 7.30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος, ο Ιερός κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός Λαός, θα υποδεχθούν το άφθορο και θαυματουργό χέρι του μεγάλου Αγίου της συγγνώμης και της αγάπης του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο.

Όπως είναι γνωστό από την ιστορία, το 1717 οθωμανοί πειρατές λεηλάτησαν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Προσπάθησαν βάναυσα να κακοποιήσουν το αδιάφθορο και ολοζώντανο λείψανο του Αγίου Διονυσίου. Έκοψαν τα αγιασμένα χέρια του και τα τεμάχισαν σε τέσσερα κομμάτια. Έβαλαν το υπόλοιπο λείψανο πάνω σε βαρέλια με μπαρούτι και άναψαν γύρω-γύρω μεγάλη φωτιά, αλλά από θαύμα του Αγίου το μπαρούτι δεν εξερράγη και το λείψανο έμεινε σώο. Τα τέσσερα κομμάτια τα πήραν μαζί τους και τα πούλησαν στον επίσκοπο Χίου Αγαθάγγελο. Εκείνος τα επέστρεψε στο μοναστήρι του Αγίου με έναν έμπιστό του πλοίαρχο. Από τότε ολόκληρο το λείψανο του Αγίου Διονυσίου μεταφέρθηκε από τη Μονή του, μέσα στην πόλη της Ζακύνθου με πολλή ευλάβεια, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Το άφθορο λειψάνων του Αγίου Διονυσίου είναι πηγή αμέτρητων θαυμάτων, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ελάχιστες φορές έχει εξέλθει κάποιο τεμάχιο από το αδιάφθορο σώμα του Αγίου Διονυσίου έξω από το νησί του. Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία και τεράστια τιμή να φιλοξενηθεί ο θαυματουργός Άγιος Διονύσιος στην πόλη του Βόλου για εννέα ημέρες.

Το άφθαρτο χέρι του Αγίου Διονυσίου θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Καθημερινά θα τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία (7.30 – 9.30) και το απόγευμα Εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Διονύσιο (18.30-20.00).

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Related posts