29 Μαΐου, 2023

Τελευταια Νεα

Χριστούγεννα στην Μητρόπολή μας

Χριστούγεννα στην Μητρόπολή μας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να γιορτάσει την μεγίστη εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως, τα Χριστούγεννα. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές θα τελεστεί το πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα των Αγίων Ημερών, μέσα από το οποίο θα εξελιχθεί το «απ’ αιώνος απρόσιτον και αγγέλοις άγνωστον μυστήριον».

Το πρόγραμμα, έως και την 3η ημέρα των Χριστουγέννων, έχει ως εξής:

 

Κυριακή 23/12 (προ Χριστού Γεννήσεως)

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

 

Δευτέρα 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων)

Από τις 6 έως τις 7.30π.μ. θα ψαλούν ο Όρθρος και οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ενώ θα ακολουθήσει ο Εσπερινός των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στις 6μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

 

Τρίτη 25/12 (Χριστούγεννα)

Από τις 5.30 έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί 2η Θεία Λειτουργία από τις 9.30 έως τις 11.30π.μ.

 

Τετάρτη 26/12 (Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου)

Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας

 

Πέμπτη 27/12 (Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου)

Πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

 

Related posts