22 Ιανουαρίου, 2025

Λαϊκός πολιτισμός και φύλο στα διά ζώσης μαθήματα από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού – Αναδημοσίευση από e-thessalia.gr

Λαϊκός πολιτισμός και φύλο στα διά ζώσης μαθήματα από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού – Αναδημοσίευση από e-thessalia.gr

Αναδημοσίευση από e-thessalia.gr

Το περασμένο Σάββατο 13 Οκτωβρίου άρχισαν τα διά ζώσης μαθήματα για το β’ εξάμηνο του 2018-19, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου, από 12.00 έως 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, η Μαρία Γκασούκα, καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Λαϊκός πολιτισμός και φύλο. Οι αναπαραστάσεις των γυναικών στη λαϊκή παραμυθολογία».

Η κ. Γκασούκα θα συνεχίσει και το επόμενο μάθημα (14.00 έως 16.00) αντί της δρ Ξανθίππης Φουλίδη, μεταδιδακτορικής ερευνήτριας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εθνογραφία».
Με μεγάλη επίσης επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων συνεχίζεται και το νέο πρόγραμμα «Πηλιορείτες Εν Αιγύπτω: Αρχειακή Εθνογραφία με την οπτική των Νέων Τεχνολογιών και του Διαδικτύου», που άρχισε για το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019, στις αρχές Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο στα τέλη Ιουνίου 2019.
Το επόμενο διά ζώσης μάθημα θα γίνει από τον δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάσκοντα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με θέμα «Αιγυπτιώτης Ελληνισμός και ευεργετισμός: Οι Πηλιορείτες Εν Αιγύπτω».

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Related posts