21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018 – 2019.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧOΛΕΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018 – 2019.

Αγαπητά μου παιδιά,

Μόλις ακούσαμε τον γλυκό ήχο του κουδουνιού και μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να σας υποδεχτούμε στο ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού. Το σχολείο σας μοιάζει μ΄ ένα άμορφο καράβι που ανυπομονεί να σας καλωσορίσει για να σαλπάρει.

Οι ναυτικοί ταξιδεύουν σε μακρινές θάλασσες και βλέπουν μέρη που δεν πίστευαν ποτέ πως υπάρχουν. Νησιά με καταγάλανα νερά, δέντρα με αρωματισμένα φρούτα, παράξενα λουλούδια με μεθυστικά αρώματα. Κι όσο ταξιδεύουν, πλάι τους βλέπουν πολύχρωμα ψάρια που τους  κρατούν συντροφιά.

Στο δικό σας ταξίδι, σας περιμένουν άλλες εκπλήξεις: Γνώσεις που ποτέ δεν φανταστήκατε, εικόνες και ήχοι της καινούργιας σας τάξης που θα σας μαγέψουν. Δάσκαλοι που δεν θα χορταίνετε να τους ακούτε. Και δίπλα σας, αντί για πλάσματα της θάλασσας, θα βρεθούν καινούργιοι φίλοι, φίλοι αληθινοί, όχι σαν εκείνους που βρίσκονται μέσα στους υπολογιστές, αλλά ζωντανοί, έτοιμοι να μοιραστούν μαζί σας τη χαρά και το παιχνίδι. Κυρίως, όμως, φίλοι που θα βρεθούν δίπλα σας στις στιγμές της στενοχώριας και της μοναξιάς. Τέτοιους φίλους να αναζητείτε, τέτοιοι φίλοι να γίνετε κι εσείς.

Το καράβι λοιπόν της ζωής σας ξεκινά και πάλι. Εσείς είστε οι καπετάνιοι του. Κι ὅπως στις βάρκες και τα καράβια, υπάρχει πάντα δίπλα στο τιμόνι μια εικονίτσα, είτε με τον Χριστό είτε με τήν Παναγία μας, είτε με τον Άη-Νικόλα, τον προστάτη των ναυτικών, έτσι κι εσείς, αν το θελήσετε, μπορείτε δίπλα σας να έχετε για πάντα τον πιο μεγάλο φίλο σας, τον Χριστό. Αυτός θα βρεθεί πάντα κοντά σας, στις χαρές και στις λύπες σας, στις επιτυχίες και στίς δυσκολίες σας. Αν Του ανοίξετε την καρδιά σας, δεν θα νιώσετε ποτέ μόνοι. Αυτός θα σας μάθει να αγαπάτε αληθινά και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας. Κι όποιες παρέες έχουν τον Χριστό ανάμεσά τους, περνούν υπέροχες ώρες, γεμάτες χαρά και όμορφες δραστηριότητες.

Τέτοιες παρέες θα συναντήσετε και στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας σας. Εκεί θα βρείτε φίλους αληθινούς που σας περιμένουν για συζήτηση και παιχνίδι. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και να μάθετε υπέροχα πράγματα, ὅπως και εδώ στο σχολείο σας. Στο κατηχητικό, όμως, πάνω απ’ όλα θα μάθετε για το θέλημα του Θεοῦ και την οικογένειά Του, την Εκκλησία, που μέλη της είστε κι εσείς, όπως όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί.

Να, λοιπόν, μπροστά σας μία καινούργια χρονιά, γεμάτη υποσχέσεις και ευκαιρίες. Το κουδούνι χτύπησε. Η τάξη σας σάς περιμένει. Κι εμείς, οι μεγαλύτεροι, να θυμάστε πως θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Καλή και ευλογημένη χρονιά, με πατρικές ευχές,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts