01 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

e-learning

Δωρεάν τριετής κύκλος σπουδών από την Ακαδημία «Μαγνήτων Κιβωτός»

 

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας, Τμήμα του Πολιτιστικού Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από το εαρινό εξάμηνο του 2018-19 και για τα επόμενα πέντε εξάμηνα θα προσφέρει το πρόγραμμα: «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνεργασία του Εργαστηρίου Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας – πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «moodle» του προγράμματος στην διεύθυνση: http://learn.cultureacademy.gr έως 11/2/2018.

Η ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών θα προσφέρει στους/στις εκπαιδευόμενους/ες βαθιά γνώση του αντικειμένου, μέσω εξαμηνιαίων μαθημάτων τα οποία διαρθρώνονται σε δεκαπενθήμερα διδακτικά αντικείμενα και οδηγούν σε σχετική βεβαίωση. Ο/Η εκπαιδευόμενος/η μπορεί να παρακολουθήσει το σύνολο των μαθημάτων ολόκληρου του τριετούς κύκλου ή όποια εξαμηνιαία μαθήματα επιλέξει μετά τη σχετική εγγραφή του/της.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Εαρινό εξάμηνο 2018-2019, στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Ο τίτλος της διδακτικής ενότητας είναι «Εισαγωγή στη Λαογραφία», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Μανώλη Σέργη, Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο σχεδιασμός του Προγράμματος Σπουδών διαμορφώθηκε από Επιστημονική Επιτροπή, η οποία και είναι υπεύθυνη για την πορεία εξέλιξης και αξιολόγησής του.
Η Συντονιστική & Επιστημονική Επιτροπή της Ακαδημίας απαρτίζεται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» (συντονιστή) και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής: Δρ Μανώλη Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ Εμμανουήλ Σέργη, Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τη Δρ Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας & Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη, Διδάσκοντα στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Οργανωτικό Γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτού». Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους: Νίκο Τσούκα, Γενικό Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» και Αντώνη Πλαγερά, Εκπαιδευτικό, Ταμία της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Οι επόμενες διδακτικές ενότητες (εξαμηνιαία μαθήματα) που θα παρακολουθήσουν είναι: α) Λαογραφία και Φύλο (Χειμερινό εξάμηνο 2018-19), β) Ψηφιακή Λαογραφία, Εκπαίδευση και Ανάπτυξη (Εαρινό εξάμηνο 2018-2019), γ) Θρησκευτική Λαογραφία (Χειμερινό εξάμηνο 2019-2020), δ) Φιλολογική Λαογραφία (Εαρινό εξάμηνο 2019-2020), ε) Σύγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική πολιτιστική /τουριστική ανάπτυξη (Χειμερινό εξάμηνο 2020-2021).
Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης του συγκεκριμένου μαθήματος, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εξαμηνιαίων μαθημάτων οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης του τριετούς προγράμματος.
Το υλικό του προγράμματος για κάθε μάθημα θα υπάρχει σε δεκαπενθήμερη μορφή (συνολικά 6 δεκαπενθήμερα) σε ειδική πλατφόρμα (moodle) της Ακαδημίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα, κ. Ιγνάτιος και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διδάσκων στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα αναφερθούν αναλυτικά στο πρόγραμμα, «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών, το οριστικό πρόγραμμα, τους στόχους και τις προοπτικές της νέας δράσης. Επιπλέον θα κάνουν αναφορά στο νέο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2018» της «Μαγνήτων Κιβωτού» με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές».

Για τους λόγους αυτούς θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 12.00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, στην οποία σας καλούν να παρευρεθείτε, να ενημερωθείτε για τον σκοπό και το πρόγραμμα, «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού», στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών, το οριστικό πρόγραμμα, τους στόχους και τις προοπτικές της νέας δράσης.

Επιπλέον για το νέο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2018» της «Μαγνήτων Κιβωτού» με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές» και με τις ερωτήσεις σας, να συμβάλλετε στην ενημέρωση και την περαιτέρω συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και εγγραφείτε: http://learn.cultureacademy.gr

Related posts