25 Μαΐου, 2024

Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» με τους μαθητές των φυλακών ανηλίκων αλλοδαπών Βόλου

Το Παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, που στεγάζεται στις φυλακές ανηλίκων αλλοδαπών Βόλου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30/11, ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Σ. Σ. Κ. «Ο Εσταυρωμένος», για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας» στους έγκλειστους μαθητές, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» 2017-18.

Οι Μαθητές  και  οι εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά να τον υποδεχθούν και να τον ακούσουν να μας περιγράφει την έμπνευσή του,  τον τρόπο συγγραφής των ιστοριών,  καθώς  και τον καθημερινό του αγώνα για να υπηρετήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οι μαθητές είχανε ήδη μελετήσει αποσπάσματα από το βιβλίο μαζί με τους εκπαιδευτικούς και είχαν κατανοήσει σε επίπεδο γλωσσικό (είναι σημαντικό, γιατί όλοι τους είναι αλλοδαποί και δεν έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας), καθώς και νοηματικό τις ιστορίες,  ενώ  ήταν έτοιμοι για γόνιμο διάλογο. Μόλις δόθηκε το έναυσμα, ορισμένοι από αυτούς ανέφεραν τις εμπειρίες τους και τους προβληματισμούς τους, ενώ σημείωσαν ότι βρήκαν κοινά στοιχεία με τον πρωταγωνιστή μιας από τις ιστορίες.

Η συζήτηση οδηγήθηκε και στα μονοπάτια του εθελοντισμού, όπου ο π. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πολύπλευρο έργο του συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δράσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας, καθώς και στη βοήθεια που δίνεται στους αποφυλακισθέντες.

 

Η γαλήνη και ηρεμία που σταδιακά αποτυπωνόταν στα πρόσωπα των έγκλειστων  μαθητών,  καθώς και η απόλυτη προσήλωση στην παρουσίαση, απέδειξε ότι τα παιδιά έχουν πολλή μεγάλη ανάγκη για τέτοιου είδους συναντήσεις, ενώ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στους εκπαιδευτικούς.

Related posts