25 Μαΐου, 2024

Επιτυχής εμφάνιση της Παραδοσιακής Χορωδίας της Ι. Μ. Δ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 18/11, η Παραδοσιακή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη και επιτυχημένη εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Χορωδιών & Φιλαρμονικών.
Η Χορωδία, αν και νεοσύστατη, εκπροσώπησε επάξια την Τοπική μας Εκκλησία, για ακόμη μια φορά, σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων, όπου συμμετείχαν, το διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου, 55 χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Αίγυπτο, το Αζερμπαϊτζάν, την Π.Γ.Δ.Μ (Φύρομ).
Η παρουσία των 60 Χορωδών μας, ίσως και η μοναδική ομάδα τόσων μελών, σε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αγαπημένων έργων, που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της Παράδοσής μας, καταχειροκροτήθηκε, με μεγάλο ενθουσιασμό, από το κοινό και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, ως ένα πολλά υποσχόμενο παραδοσιακό σύνολο.
Μεγάλη στιγμή χαράς, συγκίνησης και δέους για όλους αυτή η στιγμή, καθώς ήταν πολύ σημαντικό που η Χορωδία  είχε τη δυνατότητα να εμφανιστεί σε μία από τις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδος, εκεί όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα Μουσικά Δρώμενα  του Ελλαδικού Καλλιτεχνικού χώρου.
Η διοργάνωση ήταν άρτια από κάθε άποψη, ενώ στο τέλος αποδόθηκε στην Χορωδία Τιμητική Πλακέτα και Έπαινος.  Καθοριστικής σημασίας για την τόσο σημαντική και επιτυχημένη παρουσία, ήταν και η Μουσική Συνοδεία των αξιόλογων, γνωστών  και αγαπητών Μουσικών της πόλης του Βόλου, Θανάση Δραγάνη στο Λαούτο και Ζήση Γεωργαλιού στο κανονάκι. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους Χορωδούς, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενισχύοντας τα σταθερά βήματα αυτής της Χορωδίας, όσο στην Μαέστρο τους, Μαριάννα Σαμαρτζή, στην Ι.Μ.Δ και ιδιαίτερα, στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, που στηρίζει και ενισχύει, με ιδιαίτερη φροντίδα και αυτή τη δράση Πολιτισμού, σε τόσο δύσκολες εποχές.

Related posts