18 Σεπτεμβρίου, 2020

Τελευταια Νεα

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο φέρων τον Θεοτίμητο τίτλο του, ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»).

Τη δεκαετία του ’60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.

Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22/3/2016 η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΕΧΑ Βόλου, απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζουσα το τεράστιο έργο του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.  

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχου θα τελεστεί το Σάββατο 11/11, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, και σ΄ αυτήν θα συμμετάσχει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

Related posts