29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου – Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού και Οσίου Ονουφρίου

 

 

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει την Κυριακή των Αγίων Πάντων (11/6) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού, π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, εγγάμου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Διμήνι, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μνήμη Οσίου Ονουφρίου

Τη Δευτέρα 12/6 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου Ονουφρίου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο Ομώνυμος Ναός του ομωνύμου χωρίου. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts