28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του λαού μας για την αξία και την σπουδαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ξεκινά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/6, στις 7μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας και το Σύλλογο Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για την κληρονομική ασθένεια της Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση για την προσφορά αίματος μέσω της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στην εκδήλωση αυτή θα ομιλήσουν ο Δ/ντής της Αιμοδοσίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Στυλιανός Λαφιωνιάτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο εθελοντικές Αιμοδοσίες. Η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/6, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στον προαύλειο χώρο της Νομαρχίας, από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Και η δεύτερη Αιμοδοσία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, την Κυριακή 25/6, μετά τη Θεία Λειτουργία, ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδος.

Related posts