30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα 2017 – Αφιερωμένη στον Ελληνισμό της κάτω Ιταλίας

 

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» πραγματοποιεί και το φετινό Καλοκαίρι την Ναυτική Εβδομάδα 2017, στο Βόλο, με πολλές κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 19 έως την Κυριακή 25/6/2017.

Η επίσημη έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/6, στις 8μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στην παραλία της πόλης, με Αγιασμό από τον από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία από τον Γέροντα Νείλο Βατοπαιδινό (Prof. Giorgio Barone Adesi), Καθηγητή Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα εξελιχθεί ως εξής:

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Όταν η φύση ζωγραφίζει στο βυθό της Μαγνησίας μας», του Ιατρού Θεόδωρου Περάκη.

Συναυλία των «Asteria» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ, με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI.

Απονομή τιμητικής πλακέτας σε εκπροσώπους Φορέων του Ελληνισμού της Κάτω Ιταλίας (Μεγάλη Ελλάδα).

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, όπως ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, περίπλους του Παγασητικού κ.άλ. για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αναλυτικά να ενημερωθούν εδώ.

Related posts