13 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Στελεχών Νεανικού έργου της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Παρουσιάστηκαν τα νέα κατηχητικά βοηθήματα

Το διήμερο 4-5/10, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων κατηχητικών βοηθημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Στελεχών του Νεανικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας. Ο συντονιστής του κατηχητικού έργου και των αντίστοιχων εκδόσεων, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και περιέγραψε τον κατηχητικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των κατηχητών, οι οποίοι, ενημερώθηκαν από τους συγγράφεις των κατηχητικών βοηθημάτων για το περιεχόμενο και τους τρόπους αξιοποίησής τους. Η πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως έρχεται σε συνέχεια μιας πρωτόγνωρης εκδοτικής προσπάθειας, που για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει κατηχητικά βοηθήματα, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους κατηχητές, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Με αυτή την αφορμή μάλιστα, οι κατηχητές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτοποριακό παιδαγωγικό σεμινάριο. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού ήταν να  συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια μουσικής, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού και  παιδαγωγικής ηγεσίας, ώστε να εμπλουτίσουν το κατηχητικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Τις εργασίες παρακολούθησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο όποιος, τόσο στην εναρκτήρια, όσο και στην καταληκτήρια ομιλία του, τόνισε την σημασία της ποιοτικής και συστηματικής κατήχησης, αλλά και την ανάγκη των νέων παιδιών να καθοδηγηθούν από παιδαγωγούς, που θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη τη ζωή τους. Ανακοίνωσε, επίσης, την συνέχιση παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Στο τέλος της διημερίδας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των νεανικών δράσεων για την νέα κατηχητική χρονιά και επιδόθηκαν τα πιστοποιητικά στους νέους κατηχητές.

 

Για να δείτε ένα μικρό δείγμα από τα νέα Κατηχητικά βοηθήματα, πατήστε εδώ.

Related posts