Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, θα τιμήσει και φέτος η Τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στις 30 Ιανουαρίου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Το πρωί της 30ής/1 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Λειτουργών της Εκπαίδευσης.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, θα πραγματοποιηθεί εόρτια εκδήλωση προς τιμήν του Εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον παλαίμαχο Εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, Μαθηματικό, τ. Λυκειάρχη. Για τον κ. Μαυρομάτη θα ομιλήσει ο κ. Θωμάς Καρανίκας, πρ. Σύμβουλος Μαθηματικών και πρ. Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Τιμώντας την προσφορά και ανάδειξη της αριστείας μέσα από το πνεύμα των Τριών Ιεραρχών. Μια βράβευση με όραμα».
Στις 7μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Θρησκευτικοφιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχες», με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και πίστη: απειλή ή ελπίδα;». Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Ιωάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρεία της Κυβερνήσεως.


