Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού Έτους τέλεσε σήμερα, 21/10, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην τελετή παρέστησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, οι Αντιπρυτάνεις κ. Παναγιώτης Πλαγεράς και κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Δημήτριος Βαφείδης, η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτα Παναγιωτάκη, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητές.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του που, όπως ανέφερε, «κάθε φορά διαπιστώνω την πρόοδο της Σχολής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της». Απευθυνόμενος κυρίως στους νέους φοιτητές, τους καλωσόρισε στη Σχολή και στην πόλη του Βόλου, τονίζοντας ότι «το μεγάλο μυστικό στη ζωή είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις». Παρότρυνε τους νέους να αγαπήσουν τη Σχολή και το αντικείμενό τους, «γιατί μέσα από αυτό θα μορφωθείτε και θα υπηρετήσετε τον άνθρωπο και τη δημιουργία».
Ο Σεβ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι «το περιβάλλον είναι το άλφα και το ωμέγα της ζωής των ανθρώπων. Εμείς οι ίδιοι γινόμαστε αιτία καταστροφής του, αλλά και αυτοί που μπορούμε να φέρουμε τη θεραπεία. Αν κατορθώσετε να φτάσετε ως τον Δημιουργό του και να αναζητάτε τον σκοπό υπάρξεως του κάθε ζωντανού οργανισμού, τότε θα έχετε κάτι πολύ σπουδαίο να κάνετε στη ζωή σας».
Κλείνοντας τον λόγο του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι «όσο υπάρχετε εσείς, έχουμε ελπίδα για το μέλλον. Εσείς είστε η ανατολή, και η ανατολή σημαίνει ελπίδα και ζωή». Ευχήθηκε, τέλος, ο χρόνος που θα περάσουν οι φοιτητές στη Σχολή να είναι «πραγματικά καρποφόρος», καλώντας τους «να σπουδάσουν, να μορφωθούν και να αγαπήσουν αυτό που κάνουν», ώστε «αυτά τα χρόνια να αποτελέσουν το θεμέλιο ενός μέλλοντος που οι ίδιοι θα κρατήσουν στα χέρια τους».
Μετά το πέρας της τελετής, τον Σεβασμιώτατο δέχθηκε στο γραφείο του ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία.