28 Οκτωβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Eτήσια συνάντηση του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» (video)

Την περασμένη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. (Κ. Καρτάλη & Γαζή) πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» με θέμα την παρουσίαση του θεματικού έτους 2025-2026, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου και θεσμικών και πολιτιστικών φορέων της Μαγνησίας και της Αγιάς. Το θεματικό έτος 2025-2026 θα είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση σε συνάρτηση με την πολιτιστική κληρονομιά. Η παρουσίαση του Οργανωτικού Γραμματέα Δρ. Αλεξάνδρου Καπανιάρη εστίασε σε 6 άξονες προτεινόμενων δράσεων και εκδηλώσεων:

α) Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά της Εκπαίδευσης

β) Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και Κοινωνική Εξέλιξη

γ) Εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινότητα

δ) Λαϊκός πολιτισμός, εορταστικές εκδηλώσεις, επέτειοι και εκθέσεις σε Σχολεία

ε) Ψηφιακή Κληρονομιά και Νέες Τεχνολογίες

στ) Ιστορικές αναπαραστάσεις και εργαστήρια μνήμης

Μετά την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Δρ. Αλεξάνδρου Καπανιάρη, την συνάντηση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στέκεται αρωγός στο πολυποίκιλο πολιτιστικό έργο της «Μαγνήτων Κιβωτού», ειδικά σε θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας την επικαιρότητα του θέματος της εκπαίδευσης σε συνάρτηση με τον πολιτισμό, καθώς ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση σε μια εποχή βίας, ειδικότερα στο περιβάλλον του σχολείου.

 

Related posts