28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ (video)

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΕ 60’’ – ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την Κυριακή Β΄ Λουκά.

“«…ἀγαθοποιεῖτε καί δανείζετε μηδέν ἀπελπίζοντες» (Λουκ. 6, 35) – “Να κάνετε το καλό και να δανείζετε χωρίς να περιμένετε να πάρετε τίποτα πίσω”.
Μ’αυτά τα λόγια ο Χριστός απευθύνεται στους μαθητές και καλεί για το δύσκολο. Ναι. Και ίσως είναι πιό εύκολο κανείς να είναι καλός απέναντι στους άλλους, με την καρδιά του με την ψυχή του. Να δίνει καλοσύνη, να προσφέρεται. Αλλά, να δανείζεις κιόλας χωρίς να περιμένεις;
Ε αυτό, είναι δύσκολο.
Κι όμως!
Ο Χριστός αυτό ζητάει!
Ζητάει δηλαδή να σταθείς απέναντι στον άλλον με καρδιά, να του δώσεις κάτι απ’τον εαυτό σου, ακόμα και κάτι από τα υπάρχοντά σου και να μην περιμένεις παρά μόνον από τον Θεό.
Αλήθεια αδελφέ μου, τό’χεις δοκιμάσει ποτέ; Εάν όχι, δοκίμασε! Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα σου δοθεί πρώτη ευκαιρία να κάνεις κάτι καλό και να δανείσεις, να ευεργετήσεις και θα δεις ότι τελικά, η χαρά είναι μεγάλη και στη γη και πολύ περισσότερο μετράει στον ουρανό, εκεί που θα πάρουμε μαζί μας, μόνο τις καλοσύνες και τις ευεργεσίες.”

Related posts