22 Αυγούστου, 2024

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στη Σμύρνη

Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Σύμφωνα προς παλαιά τάξη και έθος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εωρτάσθησαν και τα μεθέορτα της πανηγύρεως της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Κυριακήν μετά την εορτήν, 18ην Αυγούστου ε.ε., με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος, συνοδευόμενος υπό των Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου και Αρχιαδιακόνου του, ηγήθη προσκυνηματικής εκδρομής της κατ’ αυτόν Ι. Μητροπόλεως στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην οποία συμμετείχαν ιερόπαιδες και πιστοί από την Επαρχία του.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίσαντα Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος καλώς ώρισε με θερμούς λόγους τον Ποιμενάρχη της ιδιαιτέρας του πατρίδας και τους υπ’ αυτόν προσκυνητάς στην Σμύρνη, τον ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά για την απόσπαση του μέχρι πρότινος Αρχιδιακόνου του, νυν ιερέως π. Ιωήλ Ποδαροπούλου, για τις ανάγκες των Ορθοδόξων της περιοχής, εξαίροντας την εκκλησιολογική θεώρηση του Σεβ. κ. Ιγνατίου περί ενότητος της Εκκλησίας μας, την οποίαν πάντες πρέπει να έχουμε και υπό αυτό πνεύμα να την διακονούμε.

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ευχαριστήσας για τους καλούς λόγους, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στους στενούς δεσμούς που συνδέεουν τις δύο Ι. Μητροπόλεις Δημητριάδος και Σμύρνης, και διά των προσώπων που διακονούν σε αυτές, ιδιαιτέρως δε αναφέρθηκε στην ανάγκη διακονίας από κοινού, με όλες τις διατιθέμενες δυνάμεις μας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως ενιαίου θεσμού, ιδιαιτέρως δε κατά τη σύγχρονη εποχή των πολλών περισπασμών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Μαρίνου Γεωργακοπούλου, κατά σάρκα πατρός του Σεβ. κ. Ιγνατίου, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαπέντε ετών από της προς Κύριον εκδημίας αυτού.

Τα αναλόγια διηκόνησε κλιμάκιον του «Χορού Ιεροψαλτών Χίου», υπό την ηγεσία του Ελλογιμ. κ. Νικολάου Βουρνού.

Related posts