27 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αφήστε τη ζωή σας στη πρόνοια του Θεού» – Στις κατασκηνώσεις ο Σεβασμιώτατος

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε  σήμερα 27/7, για ακόμη μία φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος  κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να συναντήσει τα 90 Αγόρια Γυμνασίου – Λυκείου όπου φιλοξενούνται εκεί υπό την ευθύνη π. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος  συναναστράφηκε με τους κατασκηνωτές, μιλώντας μέσα από τη προσωπική του εμπειρία  στους κατασκηνωτές επισήμανε την σπουδαιότητα του ομαδικού πνεύματος εντός του κατασκηνωτικού περιβάλλοντος ως δείγμα χριστιανικής ζωής και ένωσης του Θεού με τον άνθρωπο. Χαρακτήρισε την κατασκήνωση «Σπουδαίο έργο Θεού», στην οποία «οι κατασκηνωτές βιώνουν εμπειρικά τα όσα διδάσκονται στα Κατηχητικά Σχολεία την περίοδο του χειμώνα». Τόνισε, επίσης, ότι το έργο των κατασκηνώσεων απαιτεί «κόπους και θυσίες από τους ανθρώπους, που κάθε χρόνο ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των κατασκηνωτικών περιόδων της επόμενης χρονιάς. Η κατασκήνωση είναι η ευκαιρία να πάρετε αποφάσεις, να δείτε το τι πραγματικά θέλετε να κάνετε στη ζωή μας μετέπειτα. Αφήστε τη ζωή σας στη πρόνοια του Θεού, ακολουθήστε αυτό που θέλει πραγματικά η καρδιά σας»

Τέλος. ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον αρχηγό π. Καλλίνικο, τα στελέχη και όλους όσους εθελοντικά προσφέρουν στο να λειτουργήσει σωστά και εποικοδομητικά  η κατασκήνωση.

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, τα κορίτσια  Γυμνασίου – Λυκείου οπότε και ξεκινάει η Ε’ Κατασκηνωτική περίοδος υπό την ευθύνη των  π. Ευστασθίου Βαρβαρέλη και της πρεσβυτέρας Παρασκευής Κερμελή – Βαρβαρέλη.

 

 

Related posts