04 Ιουλίου, 2024

Πανηγύρεις Αγίας Κυριακής

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 7/7. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.45 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας Κυριακής. Στις 9.45μ.μ., στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα του Ναού.

 

Την μνήμη της Αγίας Κυριακής πανηγυρίζουν, επίσης:

 

Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Ζαγοράς

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Τρικερίου

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου [Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

Ιερός Ναός Άγιου Τρύφωνος Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ.ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Related posts