30 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, τιμά η Εκκλησία μας την Τρίτη 11/6.

Στην Τοπική μας Εκκλησία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αποδόσεως του Πάσχα και η Ιερά Παράκληση. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η μνήμη του Αγίου Λουκά, θα εορταστεί πανηγυρικά και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στις 8.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 12.30 μετά τα μεσάνυκτα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο για τα αείμνηστα μέλη του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό μας Ναό.

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ενώ ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ένω ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.39 μ.μ., θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά, θα τελεστούν την Δευτέρα 10/6, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας Βόλου.  & στον Ιερό Ναό Αγίων 12 Αποστόλων Αγριάς. ΟΙ Αγρυπνίες θα ξεκινήσουν στις 8.30 μ.μ. και θα απολύσουν στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

 

 

Related posts