02 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μνήμη Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς

Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του εκ Ζαγοράς τιμά η Τοπική μας Εκκλησία την Τετάρτη 8/8.

 

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ζαγοράς, όπου την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7.30μ.μ., στην παλαιά Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ζαγοράς, θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Αμέσως μετά, στο προαύλιο της Μονής θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση, με την συμμετοχή του Χορευτικού Συνόλου, του Υδραίικου Ναυτικού Ομίλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018», που διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός».

 

Την μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου πανηγυρίζει, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός Νέων Παγασών. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts