02 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Αφιερωμένη στην Παναγία η νέα «Πληροφόρηση»

Αφιερωμένη στην Παναγία η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου του περιοδικού «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παναγία.

Στο σχετικό αφιέρωμα γράφουν:

Α. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με θέμα «Παναγία, πηγή ανεξάντλητης χαράς»,

Β. Ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος, Δρ Θεολογίας, με θέμα «Το πρόσωπο της Θεοτόκου Μαρίας στις Χριστιανικές ομολογίες» και

Γ. Η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, με θέμα «Η Γερόντισσα…».

Ακολουθεί άρθρο του Αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, εφημερίου του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως, αφιερωμένο στην μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως, με θέμα «Οψόμεθα φως απρόσιτον».

Στηn συνέχειa, δημοσιεύεται η βαρυσήμαντη ομιλία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, που εκφωνήθηκε στις 26/6 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο Διεθνούς Σεμιναρίου με θέμα «Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό πυλώνα: Ο ρόλος των θρησκειών και των Εκκλησιών». Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου είχε θέμα «Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των τέκνων του Θεού στη ζωή και στην εργασία».

Ακολουθεί αφιέρωμα στην Ναυτική Εβδομάδα 2018, που υπογράφει ο Γραμματέας του φορέα πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», κ. Νικόλαος Τσούκας, καθώς και ο επικήδειος λόγος, που εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, κατά την εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου.

Ακολουθεί εξασέλιδο με ειδήσεις και φωτογραφίες από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας στο παρελθόν δίμηνο και το τεύχος ολοκληρώνεται με άρθρο του παλαίμαχου Εκπαιδευτικού κ. Αρχοντή Παντελόπουλου, με θέμα «Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Ιχνηλατώντας την μουσική παράδοση του Βόλου».

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται εδώ.

Related posts