14 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο θησαυρός στον τόπο μας είναι η κάθε χριστιανική οικογένεια» – Γιορτή λήξης της Α΄ Κατασκηνωτικής περιόδου στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Σε κλίμα ενθουσιασμού, τα 90 κορίτσια του Δημοτικού και τα στελέχη τους υπό την ευθύνη του π. Βασιλείου Αδάμ και της Πρεσβυτέρας του Λαμπρινής πραγματοποίησαν σήμερα, την γιορτή λήξης της 1ης κατασκηνωτικής περιόδου στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Στην γιορτή παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος γονέων.

Μέσα από τραγούδια, τους χορούς και τα θεατρικά δρώμενα, οι μικρές κατασκηνώτριες αποτύπωσαν τις εξαιρετικές εμπειρίες της κατασκηνωτικής συνύπαρξης και έδωσαν υπόσχεση εκ νέου συνάντησης στον ειδυλλιακό χώρο του Αγίου Λαυρεντίου, το επόμενο Καλοκαίρι.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «μέσα στην εβδομάδα που πέρασε έγινε ένα μικρό θαύμα. Τα παιδιά μας έζησαν σε κλίμα χαράς, ζωντάνιας, ευλογίας και χάρης Θεού. Η κατασκήνωση σφραγίζει την ζωή των παιδιών γι’ αυτό και επιλέξαμε η κατασκήνωση να είναι αφιερωμένη στην Οικογένεια γιατί πιστεύουμε ότι οι θησαυρός στον τόπο μας είναι η κάθε χριστιανική οικογένεια, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, σε εσάς, οι οποίοι συγκροτείται τις Ελληνικές Χριστιανικές οικογένειες. Οι αλλαγές στο κόσμο μας είναι ραγδαίες, όμως προσπαθήστε να κρατήσετε στη βαλίτσα της ψυχής των παιδιών σας, τον πλούτο της αλήθειας του Χριστού, ότι ο Χριστός  δηλαδή δεν είναι μία ιδέα αλλά μία πραγματικότητα, είναι η αλήθεια γιατί όλες αυτές τις ημέρες τα παιδιά προσευχήθηκαν, ετοιμάστηκαν και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και κατάλαβαν ότι ο Χριστός θα είναι πάντοτε δίπλα τους χωρίς να τους προδώσει.» 

Ακόμη, ο Σεβ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι τα παιδιά στη διάρκεια της περιόδου «μάθανε να είναι όλες μαζί, η μία για την άλλη, ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους, που αναδεικνύονται μέσα στην κοινή ζωή. Αυτό προσφέρει αυτή η κατασκήνωση. Εδώ τα παιδιά μας έμαθαν για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, έμαθαν να την αγαπούν σωστά, με τις ομορφιές, την ιστορία και την Ορθόδοξη παράδοσή της.»

Τέλος, ο  κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην τοπική μας Εκκλησία και τους ζήτησε να συνεχίσουν την κατασκήνωση στο σπίτι, να κρατήσουν τις κατασκηνωτικές τους εμπειρίες ζωντανές. Ευχαρίστησε, επίσης τον αρχηγό της κατασκήνωσης π. Βασίλειο Αδάμ και την Πρεσβυτέρα του Λαμπρινή και όλα τα στελέχη για την πολύτιμη προσφορά τους στα παιδιά μας και κατέληξε ως εξής: « Νιώθω περήφανος και καμαρώνω σαν ευτυχισμένος ¨Παππούς¨ γιατί με τα στελέχη – εγγόνια μου  συμπορεύομαι μαζί τους τα τελευταία 26 χρόνια καθώς ξεκίνησαν από τις κατασκηνώσεις βλέπω την πρόοδό τους και μετέχω στη χαρά τους.» 

Τη σκυτάλη παίρνουν τα αγόρια πού τελείωσαν την Γ’- Δ’- Ε’, Στ’ Δημοτικού οπότε και ξεκινάει η Β’ Kατασκηνωτική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου με τη συμμετοχή 90 κατασκηνωτών υπό την ευθύνη του Νικολάου Κεσκίνη και του π. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου

 

Related posts