22 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠIAΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Την αξία που συντελούν τα δέντρα στην φύση, την καθοριστικότητα στην λειτουργία του  πλανήτη αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο άνθρωπος στην προστασία του  περιβάλλοντος διδάχθηκαν , την Πέμπτη 28 Μαρτίου , οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως ‘ Άγιοι Απόστολοι ’ και του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ‘ Μεταμόρφωση’, μέσω της συμμετοχής των σχολείων στην δράση ‘ Φυτεύω ένα δέντρο- Δίνω ανάσα στη γη’.
  Συγκεκριμένα, τα παιδιά φύτεψαν στην περιοχή Κουκουράβα 30 δέντρα , δωρεά του ανθοπωλείο του κ. Αλέξανδρου Σαχίνη, δίνοντας το έναυσμα να ακολουθήσουν κι άλλοι άνθρωποι αυτή την σημαντική περιβαλλοντική κίνηση βοηθώντας έτσι συνολικά τον πλανήτη να ανασάνει.
 Η δράση συνδιοργανώθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δασών (21 Μαρτίου) και παρόντες στην δεντροφύτευση μαζί με τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς ήταν
ο κ. Σπύρος Άνδριανός, Διευθυντής Δασών Μαγνησίας,ο κ. Στέργιος Γάκης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων- Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας , ο κ. Άπόστολος Καρούτης, Δασοφύλακας – Δασαρχείο Βόλου, η κ. Αλεξάνδρα Λαλίτσα , Ειδικός Δασικής Προστασίας- Δασαρχείο Βόλου , ο κ. Θεόδωρος Σούλης ,Οδηγός- Διεύθυνση Δασών  Μαγνησίας και ο διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού και του νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Δημήτριος Σουλιώτης .
  Κατά την διάρκεια του φυτέματος τα παιδιά έμαθαν τα σημαντικά οφέλη της αναδάσωσης  όπως αυτά της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης , το καθαρισμό του αέρα , την  προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα και τη διατήρηση του καταφυγίου των άγριων ζώων.
  Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπευθύνων του Δασαρχείου ,οι μικροί μαθητές έπιασαν δουλειά και γέμισαν με μικρά δεντράκια την περιοχή αποδεικνύοντας έτσι ,ότι όσο μικρός και αν είσαι μπορείς, αν το θες, να πραγματοποιήσεις κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό όπως η δεντροφύτευση! Το δάσος έχει ανάγκη τα παιδιά και τα παιδιά το δάσος! Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα των μικρών μας φίλων!🌳🌳

Related posts