27 Απριλίου, 2024

Υποδειγματική – Κατηχητική Θεία Λειτουργία – Μνημόνιο συνεργασίας με το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου  Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Βόλου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος  στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας Βόλου .

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε κατηχητική – υποδειγματική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Θεολόγος – Καθηγητής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας ερμήνευε τα τελούμενα κατά τη λατρεία, τις ιστορικές και συμβολικές διαστάσεις της Θείας Ευχαριστίας. Κορύφωση της συμμετοχής τους υπήρξε η σχεδόν καθολική προσέλευσή τους στη Θεία Κοινωνία.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σπουδαιότητα της κατανόησης των τελουμένων στην Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στην κορυφαία θέση που αυτή κατέχει στην ζωή της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον κ. Τσιτσιρίγκα για την καθοριστική συμβολή του στην διεξαγωγή των Υποδειγματικών Θείων Λειτουργειών και συνεχάρη  τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την  τάξη και την ολόθυμη συμμετοχή τους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε το Σχολείο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σύλλογο των Διδασκόντων. Στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σχολείου. Το Μνημόνιο αφορά στην συνδιοργάνωση των Μαθητικών Υποδειγματικών θείων Λειτουργιών από τον Σεβασμιώτατο και τον θεολόγο κ.Σωτηριο Τσιτσιριγκα, εκπαιδευτικό του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ, αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις μεταξύ των δύο φορέων.

 

 

 

Related posts