30 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΥΚΟ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων, που ξεκίνησε από την Πορταριά, της Επιτροπής Λειτουργίας του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά  στην ενημέρωση των Επαγγελματιών του Τουρισμού της περιοχής από όπου διέρχεται, για να ενημερώσει για τη νέα Εαρινή περίοδο και να ζητήσει απόψεις και προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η δράση αυτή, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα για την γνωριμία και υποστήριξη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη από την Πορταριά και το Κεντρικό Πήλιο, όπου η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επαγγελματιών του Τουρισμού ξεπέρασε και την πλέον αισιόδοξη προσδοκία των οργανωτών. Αξίζει κα αναφερθεί ιδιαίτερα η συμμετοχή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργου Ζαφείρη και Βασίλη Καραουλάνη, και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας, Θανάση Δρόσου και Βαγγέλη Σαρακατσάνου, όπως και πολλών επαγγελματιών από την Ζαγορά και την Τσαγκαράδα.

Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί και υλοποιείται από τον Φορέα Υλοποίησης, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και περιλαμβάνει επισκέψεις στις διάφορα χωριά από τα οποία διέρχεται «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», όπου μάλιστα υποδεικνύονται για στάσεις και διανυκτερεύσεις.

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail), μια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση, ήταν ένα καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, που έγινε πλέον πραγματικότητα από τον Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»,  με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μετά από τις μεγάλες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2024, οι οποίες επέφεραν εκτεταμένες ζημιές και στα μονοπάτια, συνεχίζει να γίνεται μια αναλυτική καταγραφή τους. Οι «Φίλοι των Καλντεριμιών» του Νοτίου Πηλίου και ο Ε.Ο.Σ. συνεχώς συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποκατάστασή τους, αλλά μένουν ακόμη εργασίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» να αποτελέσει ακόμη ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή μας

Επιδίωξη της «Μαγνήτων Κιβωτού» με το πρόγραμμα αυτό είναι, να ενημερώσει και να καταγράψει προτάσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις, προκειμένου να κατοχυρωθεί η  προαγωγή μιας νέας σχέσης των Επαγγελματιών και των πολιτών με «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail),  προστατεύοντας την φύση και αναδεικνύοντας τα μνημεία της περιοχής.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον συνδυασμό της υπόδειξης της όλης δραστηριότητας στους επισκέπτες της περιοχής και την απαιτούμενη ευρεία συναίνεση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που λαμβάνει υπόψη την ιστορική φυσιογνωμία και διαχρονική ταυτότητα της περιοχής.

Προσδοκία του όλου εγχειρήματος είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών που σέβονται, αγαπούν και μεριμνούν για την άθληση, την προστασία του περιβάλλοντος, τη γνωριμία με το πολιτιστικό απόθεμα, συμμετέχουν, και συνδιαμορφώνουν το σήμερα και την προβολή της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται πλέον με την Συνάντηση Ενημέρωσης και Ανταλλαγής απόψεων για το «ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ», την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, ώρα 19.30 στο Ξενοδοχείο «Λαγού Ράχη» (Lagou Raxi Country Hotel) στον Λαύκο και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στο ΝΕΟΧΩΡΙ και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο  ΚΕΡΑΜΙΔΙ

Παράκληση των τοπικών επαγγελματιών προς όλους τους συναδέλφους τους είναι, πριν από την έναρξη της Συνάντησης, όλοι οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες του Τουρισμού, (Διαμονή – Ταβέρνες -Εστιατόρια -Δραστηριότητες)

Να προσέλθουν στις 18.00 για ένα ποτό και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην επόμενη σεζόν στην περιοχή μας!

 

Related posts