01 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Διπλή Μοναχική Κουρά στην Ανατολή Αγιάς

Άλλη μία ξεχωριστή Αγιοπνευματική εμπειρία βίωσε την Πέμπτη 22/2 η επαρχία της Αγιάς και η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής. Πρόκειται για την Κουρά δύο νέων Μεγαλόσχημων Μοναζουσών, των αδελφών Θεοδόξης και Θεονίκης, Αυστριακής και Γερμανικής καταγωγής, αντιστοίχως, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία και πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Τον κ. Νικόλαο προσφώνησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ο οποίος θύμισε τους στενούς πνευματικούς δεσμούς της Αδελφότητας με το Λαύριο, απ’ όπου ξεκίνησε, αλλά και τους στενούς δεσμούς των δύο Ιεραρχών. Εξήρε την αγάπη του προσκεκλημένου Ιεράρχου για τον Μοναχισμό και ζήτησε τις ευχές του για την πνευματική προαγωγή των Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Μονής, που κάνει γνωστό τον Ορθόδοξο Μοναχισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού την Αδελφότητα κοσμούν Αδελφές από πολλά μέρη του κόσμου. Τέλος, εξήρε την προσφορά του κ. Νικολάου στην Εκκλησία μας και χαρακτήρισε την παρουσία του «δωρεά του Θεού».

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ακολουθίας της Μοναχικής Κουράς, επισημαίνοντας ότι, «μαζί με την κατήχηση προ του Βαπτίσματος, είναι οι μόνες διαλογικές Ακολουθίες. Εδώ στέκεται κανείς μόνος ενώπιον του Θεού και δίδει σκληρές υποσχέσεις, που προκαλούν φόβο και συνοχή. Αγαπώ ιδιαιτέρως τον Μοναχισμό και νιώθω πρώτα Μοναχός και μετά τα υπόλοιπα. Η ζωή του Μοναχού είναι πολύ δυνατή μέσα μου και την διεκδικώ στην ζωή και στην καθημερινότητά μου, όσο μπορώ, γι΄ αυτό και με τόση χαρά βρέθηκα απόψε εδώ». Ο κ. Νικόλαος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ποιμενάρχη μας για την αδελφική του πρόσκληση, καθώς επίσης και στην Αδελφότητα, εξαίροντας την αδελφοσύνη, την ενότητα, την περιχώρηση, την κοινωνία που την χαρακτηρίζουν. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, τέλος, στις δύο νέες Μεγαλόσχημες Μοναχές να ευχαριστήσουν στον Κύριο, να γίνουν Θεόμορφες και Χριστόμορφες, η δε μοναχική τους ζωή να είναι πολύκαρπη και καλλίκαρπη.

Related posts