27 Απριλίου, 2024

Διενοριακή εκδήλωση κατηχητικών στους Αγίους Αναργύρους

Διενοριακή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών Σχολείων των Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων, Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Τρύφωνος Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες (2/1) στον Ναό των Αγίων Αναργύρων, παρουσία των μελών και στελεχών του νεανικού έργου των εν λόγω ενοριών και πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή την εκδήλωση ενότητας, «που εδράζεται, πρωτίστως και κυρίως, στην Αγία Τράπεζα». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι «μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε όλοι μια οικογένεια και στο επίπεδο των κατηχητικών μας σχολείων, δώσαμε το σύνθημα «Πάμε ενορία», ώστε οι ενορίες μας να μπορούν να πραγματοποιούν κοινές δράσεις, τα παιδιά μας να συνυπάρχουν, να κάνουν την αγάπη πράξη, να γιορτάζουν μαζί».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «θέλουμε να μεταδώσουμε χαρά στα παιδιά, που την βρίσκουμε στον Χριστό. Γι’ αυτό, ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, δίπλα στους καλούς Ιερείς μας και στους κατηχητές μας, που είναι γεμάτοι αγάπη για τα παιδιά. Δυστυχώς, τα παιδιά λιγοστεύουν στην πατρίδα μας, γι’ αυτό, η ελπίδα μας είστε εσείς, που με τα παιδιά σας συγκροτείτε την ελπίδα για την πατρίδα και την Εκκλησία μας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς τους υπευθύνους Ιερείς νεότητας των ενοριών, «γιατί αναδεικνύουν την μεταξύ μας ενότητα» και κάλεσε τους γονείς να προσφέρουν τον μεγάλο πλούτο στις ψυχές των παιδιών τους, που είναι ο Χριστός και η αγάπη Του.

Related posts