04 Μαΐου, 2024

«Τρεις σοφοί…τρεις βασιλιάδες!» – Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών Σχολείων (video)

 

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιγνάτιος σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 5.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία μιας διαδραστικής παράστασης αυτοσχεδιαστικού θεάτρου (30 λεπτών) που θα συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της.

Οι «Τρεις σοφοί…τρεις βασιλιάδες – το  κυνήγι θησαυρού» πρόκειται να είναι το πρώτο ομαδικό κυνήγι θησαυρού που θα πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα όλα τα παιδιά των κατηχητικών, με τους κατηχητές και τους γονείς τους. Ένα καταιγιστικό «δωμάτιο γρίφων» έρχεται να τους οδηγήσει στην ιστορία της γεννήσεως του Θείου Βρέφους, αυτή τη φορά ζώντας το από την οπτική των τριών μάγων με τα δώρα. Μικροί και μεγάλοι πρόκειται να γίνουν «υπήκοοι» στα βασίλεια του Βαλτάσαρ, του Γασπάρ και του Μελχιόρ και μαζί με το φωτεινό Άστρο της Βηθλεέμ, να ανακαλύψουν τον στάβλο που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός. Κατόπιν, θα επισκεφτούν τα τρία αυτά Βασίλεια, κι ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο πάρτυ τους περιμένει, γεμάτο μουσική, χορό, survivor games, μπαλονοκατασκευές και face-painting (1ας ώρας), ενώ, τέλος, δωράκια «έκπληξη» από τους τρεις μάγους περιμένουν όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε τρία μέρη: το πρώτο θα περιλαμβάνει την υποδοχή των κατηχητικών ομάδων κάθε ενορίας, την ταξινόμησή τους στις ομάδες των τριών μάγων ενώ, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι θησαυρού, εντός του αμφιθεάτρου. Κατόπιν, κι αφού ανακαλύψουν τον τελικό γρίφο που τους οδηγεί πλέον στο Θείο Βρέφος, τα παιδιά θα ακολουθήσουν τις παιδαγωγούς της ομάδας τους για να επισκεφτούν το Βασίλειό τους και να ξεκινήσει το μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτυ τους. Το τελευταίο και απολαυστικότερο μέρος της εκδήλωσης είναι τα μοναδικά ατομικά δωράκια που θα λάβουν από τους τρεις μάγους.

Οι συνεργάτες του Γραφείου Νεότητας, Βίκυ Νινιζοπούλου και Γιάννης Ευστρατιάδης (ProdAct Shows) που ανέλαβαν και φέτος την οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης, απευθύνοντας μήνυμα προς τα παιδιά όλων των κατηχητικών προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού, μας προσκαλούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 5.00 μ.μ., αποκαλύπτοντάς μας ότι στο «Τρεις σοφοί, τρεις βασιλιάδες» θα ζήσουμε όντως το «απόλυτο» κυνήγι θησαυρού, με στοιχεία που θα αποκαλύπτονται ακόμα κι απ’ τα πιο απίθανα μέρη!

Η φετινή πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνάτιου και των υπευθύνων του Γραφείου Νεότητας έχει ως σκοπό να μεταφέρει σε όλα τα μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων, το διαχρονικό και αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, αυτό της Γεννήσεως του Κυρίου μας εκείνη τη σπουδαία, για όλη την ανθρωπότητα, νύχτα στη Βηθλεέμ και ότι ο πραγματικός «θησαυρός» στη ζωή μας δεν είναι άλλος από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Related posts