02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική μας Εκκλησία, υπό την αιγίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, το Σαββατοκύριακο 2-3/12, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 2/12, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με θέμα «Αφύπνιση και ευαισθητοποίηση – Ισοτιμία στη ζωή». Θα πρόκειται για μια μουσικοθεατρική αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία. Στην εκδήλωση θα βραβευτεί το προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, η απονομή βραβείων και βεβαιώσεων συμμετοχής στους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Την Κυριακή 3/12, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τις οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρία. Θα ομιλήσουν: Α. Ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπεύθυνος για την ποιμαντική διακονία των Κωφών της Ευβοίας και της Σχολής Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέμα «Ο ερχομός ενός κωφού παιδιού: ευλογία ή κατάρα για την οικογένεια;».

Β. Η κ. Μαρία Ζέζα, Δ/ντρια Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας στο ΚΕΑΤ, με θέμα «Ο σημαντικός ρόλος της Εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους».

Related posts