04 Μαΐου, 2024

Μνήμη Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας – Μνήμη Αγίου Αρτεμίου Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ.

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γερασίμου του Νέου, εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 20/10, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 20/10 η Εκκλησία μας τιμά, επίσης, την Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Θα ακολουθήσει, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Αστυνομικής Δ/νσης, εις τιμήν και μνήμην του αειμνήστου τ. Αστυνομικού Δ/ντού Μαγνησίας Αντιστρατήγου Βασιλείου Κιού.

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου πανηγυρίζει, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 11π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή της ΕΛ.ΑΣ.

Related posts